L’Eurocambra ha exigit bloquejar la indemnització per Castor pagada a ACS, en una votació amb 350 europarlamentaris a favor, 263 en contra i 28 abstencions.
La decisió de l’Eurocambra avala les gestions de diferents organitzacions empresarials i entitats per evitar que empreses i particulars acabin abonant la indemnització a l’empresa Escal UGS, en els propers 30 anys.
Diverses entitats representants del sector industrial han acollit amb satisfacció la resolució, aprovada ahir per l’Eurocambra, per instar a la Comissió i al Banc Europeu d’Inversions al fet que prenguin mesurades a fi d’evitar que els ciutadans espanyols hagin d’abonar els 1.300 milions d’euros en compensacions per un projecte precedit “d’una avaluació desastrosa”.
Antoni Abad, president de la Cecot, ja va avançar en la trobada amb els mitjans de comunicació en el mes de gener, la gestió que diverses organitzacions empresarials i entitats estaven duent a terme, de forma conjunta, per emprendre accions a instàncies europees. Unes accions que, com ja es va anunciar, es concretarien durant aquest primer semestre.
Davant la gestió del Govern pel cas CASTOR, aquestes entitats i organitzacions empresarials van considerar inacceptable i incomprensible la celeritat amb la qual el Govern espanyol va abonar la indemnització a l’empresa Escal UGS per a la cancel·lació del projecte CASTOR. Una indemnització de més de 1.300 milions d’euros que repercutiran en la factura del gas de les empreses i consumidors particulars, durant els propers 30 anys.
El Parlament Europeu, segons l’informe elaborat i presentat ahir, “lamenta el paper del BEI i de la Comissió en el projecte Castor, finançat en el marc de la Iniciativa Europa 2020 d’Obligacions per al Finançament de Projectes, l’avaluació dels quals de riscos no va prendre en consideració el risc d’augment de l’activitat sísmica vinculat a la injecció de gas, malgrat l’existència d’estudis que alerten clarament dels perills potencials d’aquesta operació”.